04.07.2018

Експертски разговори во полкот за Специјални Операции

Во период од  2 до  4 јули  во касарната „Илинден“ се реализираа експертски разговори помеѓу единиците за специјални операции на Република Македонија и Република Австрија.

 

Цел на овие разговори беше унапредување на соработката во процесот на обуката, курсевите како и реализирање на комбинирани вежби помеѓу единиците за специјални операции на двете армии.

 

Како производ на овие експертски разговори договорена е соработка за претстојната 2019 година. 

 

ЗБ