05.04.2018

Средба на Началникот на ГШ на АРМ со одбранбеното аташе на Украина

Началникот на ГШ на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски оствари протоколарна средба со новоназначеното нерезидентно одбранбено аташе на Украина за Република Македонија, полковник Леонид Кукуруза.

 

На средбата во ГШ присуствуваше и полковник Фалко Георги нерезидентно одбранбено и морнаричко аташе на Украина за Република Македонија.

 

На денешната средба, генералот Величковски на полковник Леонид Кукуруза му го честита назначувањето и акредитацијата на новата должност, која ќе ја извршува со седиште во Софија, Република Бугарија.

 

Во рамки на средбата, стана збор за досегашната воена соработка помеѓу двете армии и согледување на можностите во наредниот период за интензивирање на истата од домен на искажаните заеднички потреби.