Летна алпинистика и јазење

Припадниците на Ренџерскиот баталјон од составот на полкот за Специјални Операции во периодот од 05.06 до 12.06.2018 година во реонот на Демир Капија реализираа обука од летна алпинистика и јазење.

 

 

Завршување на вежбата помеѓу македонските и бугарските сили за специјални операции ЈСЕТ 2018

На ден 18.05.2018 година на македонско - бугарската државна граница, во близина на с. Логодаж, Благоевград, се одржа ден за високи гости на вежбата помеѓу македонските и бугарските сили за специјални операции, ЈСЕТ 2018.

 

 

Армиските специјалци учествуваа на меѓународната вежба „Combined Resolve X“

Во периодот од 29.04 до 09.05.2018 година на полигоните на Графенвер и Хохенфелс во Р. Германија припадниците на баталјонот за Специјални Намени учествуваа на меѓународната вежба „Combined Resolve X“.

 

 

Припадници на баталјонот за специјални намени на билатерална вежба во Република Бугарија

Припадници од полкот за специјални операции на Армијата на Република Македонија со припадниците на 68-та бригада за специјални операции на бугарската армија ги отпочнаа вежбовните активности на билатералната вежба JCЕТ (Joint Combined Exercise Training) Пловдив.

Летна алпинистика и јазење

Припадниците на Ренџерскиот баталјон од составот на Полкот за специјални операции во периодот од 12.03 до 19.03.2018 година во реонот на Демир Капија реализираа обука од летна алпинистика и јазење.

Успешно завршена обуката во зимски услови

Во текот на месец Февруари па се до денес 07.03.2018 година на падините на Плачковица и Маврово припадниците на полкот за Специјални Операции ја реализираа обуката во зимски услови.