Посета на Центарот за индивидуална обука од страна на инструктори од НГ на Вермонт, САД

Во период од 31.08-06.09.2017 година, во Центарот за индивидуална обука во Командата за обука и доктрини, реализирана е посета од страна на двајца инструктори од Националната гарда на Вермонт, САД.

Прослава по повод одбележување на „18 Август“ Денот на Армијата на Република Македонија и јубилејот 25 години од формирањето на АРМ

На ден 18.08.2017 година во касарната „Алексо Демниевски - Бауман“ во Велес се одржа свечен собир на вработените по повод одбележување на 18 Август – Денот на АРМ и јубилејот 25 години од формирањето на АРМ.

Акција за доброволно дарување крв во КОД во пресрет на одбележување на 18-ти Август, Денот на АРМ

Согласно програмата за одбележување на 18-ти Август, ден на Армијата на Република Македонија, денес, во касарната „Алексо Демниевски - Бауман“ во Велес се реализираше акција за доброволно дарување на крв.

Примопредавање на должност командант на центарот за индивидиална обука (ЦИО) во командата за обука и доктрини

Во касарната „Алексо Демниевски Бауман“ во Велес се одржа свеченост по повод примопредавање на должност командант на Центарот за индивидуална обука (ЦИО) во Командата за обука и доктрини (КОД). Должноста командант на ЦИО од потполковник Газменд Абдиу ја прими потполковник Јакупи Арбен. Потполковникот Јакупи Арбен досега ја извршувал должноста како упатен Штабен офицер за ПзМ копнени вежби и операции во секцијата за воена соработка во Здружената команда на Сојузнички сили, во Неапол, Италија.

Свеченост по повод давање заклетва на војниците на доброволно служење воен рок

Во касарната „Алексо Демниевски - Бауман” во Велес се реализираше воена свеченост по повод давање заклетва на војниците на доброволно служење воен рок од генерацијата „Јуни 2017 година“.