Прослава на Денот на Командата за обука и доктрини

Денес, 15-ти април 2015 година (среда), во касарната „Алекса Демниевски - Бауман” во Велес, се одржа свеченост по повод Денот на Командата за обука и доктрини (КОД). На свеченоста присуствуваа: Заменикот на НГШ на АРМ генерал-потполковник Насер Сејдини, Командантот на Здружената оперативна команда генерал-мајор Методија Величковски, командантот на КОД полковник Љупчо Костовски, високи претставници од МО и ГШ на АРМ, командантите на потчинетите команди и единици на ГШ на АРМ, претставници од локалната самоуправа и други високи гости.

Посета на НГШ на Вооружените сили на Република Словенија генерал-мајор Андреј Остерман на АРМ

Денес (9 април 2015 година) со високи воени почести во ГШ на АРМ беше пречекана висока делегација на Вооружените сили (ВС) на Република Словенија, предводена од Началникот на ГШ генерал-мајор Андреј Остерман кој од вчера се наоѓа во официјална посета на АРМ.

Учениците од ОУ „Браќа Миладиновци“ од општина Аеродром во Скопје, во посета на касарната „Илинден“, ГШ на АРМ и МО

Денес, 7-ми април 2015 година (вторник), во рамките на цивилно-воената соработка на АРМ со цивилните структури, беше организирана посета на касарната „Илинден“ во Скопје и Генералштабот на АРМ од страна на учениците од Основното училиште „Браќа Миладиновци“ од општина Аеродром во Скопје.

Прослава на Денот на 1.мпбр

Денес, 1-ви април 2015 година (среда), во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец, се одржа свеченост по повод Денот на 1. механизирана пешадиска бригада (мпбр). На свеченоста присуствуваа: Министерот за одбрана Зоран Јолевски, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, Заменикот на министерот за одбрана Арбен Лабеништа, Заменикот на НГШ на АРМ генерал-потполковник Насер Сејдини, Заменикот на командантот на ЗОК бригаден генерал Мухамет Рацај, високи претставници од МО и ГШ на АРМ, поранешни команданти на бригадата, пензионирани генерали, командантите на потчинетите команди и единици на ГШ на АРМ, претставници од локалната самоуправа и други високи гости.

Одржана годишна конференција за обука на АРМ

Денес, (18-ти март 2015 година) во Домот на АРМ во Скопје, во организација на секцијата Обука и вежби - Ј-7 на ГШ на АРМ, се одржа конференција за обука на АРМ. Конференцијата ја отвори началникот на Ј-7 на ГШ на АРМ, полковник Зоран Додевски кој го нагласи значењето на конференцијата, на која потчинетите команди и единици до ГШ на АРМ ги искажуваат буџетските потреби за 2016 година кои се во функција на изведувањето на обуката.