Одбележување на патрониот празник на касарната „Страшо Пинџур“ – Петровец

Денес во касарната во Петровец, со полагање на свежо цвеќе пред бистата на народниот херој Страшо Пинџур, од страна на делегација на Здружената оперативна команда на АРМ, командантот на 1.механизирана пешадиска бригада, бригаден генерал Мирче Ѓоргоски, командантот на воздухопловната бригада, полковник Роберт Малезански, претставници од општина Кавадарци, родниот крај на народниот херој Страшо Пинџур, директорот…

Одбележан патрониот празник на касарната „Мирче Ацев“

Денес во касарната во Прилеп беше одбележан патрониот празник и 75 години од загинувањето на народниот херој Мирче Ацев, чие име го носи касарната. Букети свежо цвеќе пред бистата на херојот Мирче Ацев во кругот на касарната положија: делегација предводена од командантот на ЗОК, бригаден генерал Зоран Милески, делегација од артилерискиот баталјон, предводена од потполковник…

Донација од пакетчиња во пресрет на новогодишните празници

Воздухопловната бригада традиционално и оваа година во пресрет на новогодишните и божиќните празници организира акција за донирање на пакетчиња. Во соработка со фирми и организации соработници беа обезбедени пакетчиња кои во текот на изминатите неколку дена беа поделени на дечињата од Државното училиште за рехабилитација на деца и млади со оштетен вид „Димитар Влахов“, посебно…

Видео линк на Командантот на ЗОК со припадниците на АРМ на мисиите „Одлучна поддршка“, „Алтеа“ и „Унифил“

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници, командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), бригадниот генерал Зоран Милески оствари директна видео врска со припадниците на АРМ кои се во мировни мисии надвор од границите на Република Македонија и тоа со: мисијата „Одлучна поддршка“ во ИР. Авганистан, мисијата “Алтеа“ во Р.БиХ и мисијата “Унифил“ во Либан. Во…

Годишно информирање за припадниците од гарнизоните Куманово, Кичево и Тетово

Командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), бригаден генерал Зоран Милески согласно годишниот план за работа во деновите 25 и 26.12.2017 година изврши завршно годишно информирање на припадниците од првопотчинетите единици на ЗОК распоредени во гарнизоните Кичево, Тетово и на припадниците на ЗОК во Куманово. Командантот во текот на информирањето, детално се осврна на состојбата во…

Од активностите на седмата ротација на штабните старешини во КОСА-ГГ

Контингентот на АРМ од седмата ротација во мисијата „Одлучна поддршка“ во командата за обука, советување и асистенција-главен град (КОСА-ГГ)“ по приемот на должноста ги отпочна своите активности согласно доделените задачи. Како една од првите активности по минатонеделниот прием на должноста, претставници на македонскиот контингент беа во состав на делегација предводена од командантот на КОСА-ГГ, бригаден…

Воено-медицинскиот центар го одбележа 21-ви декември, Денот на единицата

Воено-медицинскиот центар (ВМЦ) од составот на Бригадата за логистичка поддршка со воена свеченост која е во рамки на активностите за 25 години од формирањето на Армијата на Република Македонија, го одбележа 21-ви декември, Денот на единицата. Командантот на брЛП, полковник Цветко Јаневски, честититајќи го денот на единицата, истакна дека да се има единица во составот…

Годишно информирање на припадниците од првопотчинетите единици на ЗОК

Командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), бригаден генерал Зоран Милески согласно годишниот план за работа, во текот на неделава изврши годишно информирање на припадниците од првопотчинетите единици на ЗОК, распоредени во гарнизоните Куманово, Петровец и Штип. Командантот во текот на информирањето, детално се осврна на состојбата во првопотчинетите единици во текот на 2017 година. Посебен…

Примопредавање на должноста помеѓу штабните старешини во Командата за обука советување и асистенција на главниот град (КОСАГГ)

Со примопредавање на државното знаме на воената церемонија, која се одржа во Командата за обука советување и асистенција на главниот град (КОСАГГ) во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан се изврши и официјално смена помеѓу шестата и седмата ротација на штабните старешини распоредени во истата. Во рамките на свеченоста се обратија најстарите национални претставници на двете…