ТТ Збор по повод 18 август Денот на АРМ на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје

Денес во рамките на програмата за одбележување на 18 Аавгуст – Денот на АРМ, на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје е поставена изложба на борбени средства, техника и опрема на АРМ. Изложбата ја посетија министерот за одбрана д-р Зоран Јолевски и началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, како и голем број…

Свечен собир на вработените во МО и ГШ на АРМ по повод Денот на АРМ

Денес, 15-ти август, по повод Денот на АРМ пред зградата на МО и ГШ на АРМ се организира свечен собир на вработените во МО и ГШ на АРМ. На свеченоста присуствуваа министерот за одбрана на Република Македонија Д-р Зоран Јолевски, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, заменик министерот за одбрана на Република Македонија…

Полагање на венци со свежо цвеќе по повод „Денот на АРМ“

По повод чествувањето на 18-ти Август Денот на АРМ, денес, 14.08.2014 година, на градските гробишта во Бутел во Скопје, се одржа церемонија за полагање на венци со свежо цвеќе со воени почести, на партизанските гробишта, на гробот на загинатиот претседател Борис Трајковски, поранешниот претседател Киро Клигоров, како и на гробот на генерал Михаило Апостолски. Венци…

Министерот за одбрана на Република Македонија и началникот на Генералштабот на АРМ го посетија Техничко-ремонтниот центар

Денес, 12 август, Техничко-ремонтниот центар од составот на Бригадата за логистичка поддршка го посетија министерот за одбрана на Република Македонија д-р Зоран Јолевски, началникот на Генералштабот на АРМ генерал – потполковник Горанчо Котески и командантот на Здружената оперативна команда генерал-мајор Методија Величковски. Во рамките на посетата беше презентирана мисијата и задачите на овој центар, беа…

Свечено отворени финалните спортски натпревари по повод Денот на АРМ

Денес, 11-ти август, во рамките на програмата за одбележување на „18-ти Август“ – Денот на АРМ, на Воениот стадион во Скопје, свечено беа отворени финалните спортски натпревари по повод Денот на АРМ. Финалните спортски натпревари ги отвори Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Македонија генерал-потполковник Горанчо Котески, кој потенцираше дека спортот е значаен фактор…

Оддадена почит од тринаесет годишнината од загинувањето на припадниците на АРМ во месноста Љуботенски бачила

Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија, со полагање на венец свежо цвеќе, им оддаде почит на загинатите припадниците од состав на АРМ кои во 2001 година го изгубија животот во месноста Љуботенски бачила. Делегацијата на МО и ГШ на АРМ која положи венец свежо цвеќе во с. Љубанци и касарната „Илинден“ беше предводена…