Велешката касарна ја сочува фреската „Сутјеска“ на Борко Лазески

Фреската „Сутјеска“ се наоѓа на ѕидот од Спомен собата на НОВ во касарната „Алексо Демниевски  Баиман“ и е насликана во 1971 (Фото: СДК.МК)   Фреската „Сутјеска“, монументално дело на Борко Лазески насликано на 12,5 метри квадратни, се наоѓа во велешката касарна. Тоа е скриено од очите на јавноста, подзаборавено , но одлично сочувано и згрижено.…