Посета на воениот оркестар од ЈУДГ „Бубамара“ - клон „Сонце“
ВОЕНИОТ ОРКЕСТАР НА АРМ НА КОНЦЕРТ ПРЕТСТАВИ НОВИ ЧЕКОРНИЦИ

Воениот оркестар на АРМ во склоп на активностите за одбележување на 25 години од формирањето на Армијата на Република Македонија одржа значаен концерт на воена музика во Домот на АРМ во Скопје.

Церемонија за промена на Државните знамиња пред Анекс Вилата на Водно и пред Владата на Република Македонија
Доброволно дарување на крв

По повод јубилејот 25 години од формирањето на АРМ, денес на ден 12.04.2017 година од страна на припадниците на баталјонот за Почести успешно беше реализирана акција за доброволно дарување на крв во ГОБ „8 Септември“ во Скопје.

Најдобар учесник на меѓународниот „Курс за млади командири и лидерство“

Во периодот од 5 март до 1 април 2017 г. во Вишков, Република Чешка, припадникот на Баталјонот за почести, поручникот Албјонд Оџа, учествуваше на меѓународниот „Курс за млади командири и лидерство“ (Junior Command and Leadership Course).

Едукативна посетна на ученици од ОУ „Љубен Лапе“ од Аеродром, Скопје на Воениот оркестар