Главен подофицер

Главен подофицер на баталјон за почести:

наредник Горан Ќирковиќ

 

Дата и место на раѓање:

11.07.1974 година, Скопје, Република Македонија.

 

Воена кариера:

 • Војник по договор-граничар, 1994-2000;
 • Командир на одделение на караула „Коњари“, Дебар, 2000-2003;
 • Командир на гардиско одделение во 1 гардиска чета во БПО, 2003-2007;
 • Прв подофицер во гардиска чета во баталјон за Почести, 2007-2014;
 • Главен подофицер во баталјон за почести, 2014.

Унапредувања:

 • Водник 2000
 • Постар водник 2006-2010
 • Постар водник 1 класа 2010-2014
 • Наредник 2014

Награди и признанија:

 • Пофалници од командант на баталјон и командант на КЛП;
 • Златна значка на армијата од НГШ на АРМ во 2013 г.

Странски јазици:

 • Англиски;
 • Српски.

Брачна состојба:

Оженет, 1 дете.

 

Хоби:

 • Риболов.