Обиколка на единиците ангажирани на јужната граница

Врз основа на Планот за работа на Здружената оперативна команда (ЗОК), тим од командата на ЗОК, предводен од командантот на ЗОК, генерал-мајор Павле Арсоски, изврши обиколка на делот од јужната граница, каде се распоредени единиците ангажирани во поддршка на силите на Министерството за внатрешни работи (МВР) за справување со мигрантската криза. Обиколката е планска активност…

НГШ на АРМ во обиколка на бригадата за Логистичка Поддршка и Воениот Медицинскиот Центар

Началникот на Генералштабот на АРМ (НГШ на АРМ), генерал-мајор Васко Ѓурчиновски, во придружба на ЗНГШ генерал-мајор Азим Нуредин и командантот на ЗОК генерал-мајор Павле Арсоски, реализира информирање на персоналот, бригадата за Логистичка Поддршка и Воениот Медицински Центар, како и од секцијата Ј4/ГШ на АРМ. Обиколката на командите и единиците како планска активност е со цел…

Примопредавање на должноста Заменик на командантот на 1.мпбр

Во командата на прва механизирана пешадиска бригада (1.мпбр), во присуство на командантот на 1.мпбр, бригадниот генерал Мирче Ѓоргоски, началниците на секциите од штабот на бригадата и командантите на потчинетите единици во 1.мпбр, се изврши примопредавање на должноста заменик на командантот на 1.мпбр. Од досегашниот заменик на командант на 1.мпбр, полковник Марјан Симоновски, должноста ја прими…

Месечно реферирање пред Kомандантот на ЗОК и командантско извидување

Реферирање на командантите на првопотчинетите единици на Здружената оперативна команда (ЗОК) за статусот на борбената готовност за месец август 2018 година се реализира во касарната „Кузман Јосифовски Питу“ во Тетово на кое командантите на првопотчинетите единици му реферираа на командантот на ЗОК, генерал-мајор Павле Арсоски, за реализацијата на плановите и задачите во изминатиот месец како…

Состанок на началникот на ГШ на АРМ со амбасадорот и одбранбеното аташе на Република Франција во Република Македонија

Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Васко Ѓурчиновски оствари средба со амбасадорот на Република Франција во Република Македонија, Н.Е Кристијан Тимоние и полковник Фабрис Дуда, нерезидентно одбранбено аташе акредитиран за Република Македонија. На состанокот, генералот Ѓурчиновски и амбасадорот Тимоние разговараа за досегашната билатерална соработка помеѓу АРМ и француските вооружени сили како и за понатамошните заеднички…