Свеченост по повод примопредавање на должноста командант на ЦСТ

Денес во касарната „Илинден” – Скопје со воена свеченост се изврши примопредавање на должноста командант на Центарот за снабдување и транспорт (ЦСТ) помеѓу потполковник Никола Ангелов како предавач и потполковник Томе Јовевски како примач на должноста, во присуство на командантот на брЛП, полковник Мухарем Мухареми, командантите на ППЕ на брЛП и други гости. Во говорот…

Ревијални натпревари по повод јубилејот „25 години Сили за Специјални Операции“

Денес, во касарната „Илинден“ во полкот за Специјални Операции се реализираа ревијални натпревари како дел од програмата за одбележување на јубилејот „25 години Сили за Специјални Операции“. Прв ревијален настан беше шаховската симултанка на велемајсторот Јакимовиќ од Шаховската Федерација со 16 припадници од полкот. По овој настан следеше фудбалски натпревар помеѓу ветераните во полкот кои…

Обука на тема „Упатство за планирање и организација на КИС“

Во период од 11 до 15.02.2019 година, на ЦО „Пепелиште“ согласно Календарот за обука и Годишниот план за работа на ЗОК, се реализираше обука на тема „Упатство за планирање и организација на Комуникациски и информациски системи (КИС). Активноста ја водеше началникот на Ј-6/ЗОК, и на истата учество зедоа началниците на Г/А/С-6 до ниво на баталјон…

Посета на НАТО DEEP тимот за подофицери на Армијата на Република Македонија

Во период од 18 до 22.02.2019 година, се реализира посета на НАТО DEEP тимот за подофицери на Армијата на Република Македонија. Цел на оваа посета е дефинирање на можностите кои ги нуди DEEP тимот но и можностите кои ги има АРМ за да изврши интеграција на нивните предлози, а се со цел подобрување на квалитетот…

Спортски натпревари по повод јубилејот „25 години Сили за Специјални Операции“

Спортот и високата физичка подготвеност отсекогаш биле олицетворение на припадниците на полкот. Во духот на фер плејот, спортското дружење и натпреварување денес со свечено отворање од страна на командантот на полкот за Специјални Операции бригадниот генерал Методи Хаџи Јанев започнаа спортските натпревари со кои се одбележува денот на единицата и воедно јубилејот „25 години Сили…

Работен состанок со канцеларијата за соработка во одбраната на САД

Во Здружена оперативна команда (ЗОК) командантот на ЗОК, генерал-мајор Павле Арсоски одржа работен состанок со шефот на канцеларијата за соработка во одбраната при амбасадата на САД, потполковник Кристофер Мичел, претставници од Министерството за одбрана на Република Македонија, Генералштабот на Армијата на Република Македонија и командантот на Полкот за специјални операции. На состанокот, беше разговарано за…

Примопредавање на должност командант на 4.механизиран пешадиски баталјон

Денес во касарната „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево со воена свеченост се изврши примопредавање на должноста командант на 4. механизиран пешадиски баталјон (4.мпб), од составот на 1.механизирана пешадиска бригада (1.мпбр). Должноста командант на 4.мпб од потполковник Боро Латкоски ја прими потполковник Горан Трајаноски, кој досега ја извршуваше должноста командант на 2.логистички баталјон во гарнизонот Кичево. На…

Примопредавање на должност командант на 2. логистички баталјон

Во касарната „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево се одржа воена свеченост по повод примопредавање на должноста командант на 2. логистички баталјон ( 2 логб). Должноста командант на 2.логб од потполковник Горан Трајаноски ја прими потполковник Зоранче Ристевски кој досега ја извршуваше должноста началник на штаб во 2. логб во гарнизонот Кичево. На свеченоста присуствуваа командантот на…

Примопредавање на должноста командант на Центарот за електронско извидување

Во касарната „Гоце Делчев“ во Скопје со воена свеченост се изврши примопредавање на должноста командант на Центарот за електронско извидување (ЦЕИ). Должноста командант на ЦЕИ од потполковник Марјан Масевски ја прими потполковник Сашо Спасовски, кој досега ја извршуваше должноста заменик на командантот во ЦЕИ. Во своето обраќање пред присутните, началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор…