Донација од пакетчиња за најранливите категории на деца

По повод Новогодишните и божиќните празници, воздухопловната бригада традиционално организира акција за разубавување на празниците на одредена група на деца. Припадниците на воздухопловна бригада во соработка со фирмата „Брза пошта“ – Скопје, обезбедија пакетчиња кои во текот на изминатите неколку дена беа поделени на децата од Државното училиште за рехабилитација на деца и млади со…

Валоризација на исклучителни резултати од проверката на физичка подготвеност во 2018 година

Денес во касарната „Боро Менков“ во Куманово, командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), генерал-мајор Павле Арсоски, на најдобрите припадници од командата и потчинетите единици, со постигнати 300 поени во сите дисциплини на проверката на физичката подготвеност, им додели пофалница за остварените врвни резултати на проверката. Помеѓу пофалените припадници има офицери, меѓу другото и командант на…

Посета на Врховниот Kомандант и НГШ на АРМ на касарната „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево

Претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили, д-р Ѓорге Иванов, придружуван од Началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски, првиот ден од новата 2019-та година, ги посети припадниците на Армијата на Република Македонија во касарната „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево. При денешната традиционална новогодишна посета на единиците на АРМ, Претседателот Иванов преку…

Донација на прехранбени артикли

Во духот на хуманоста како и секоја година така и оваа во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници припадниците на полкот за Специјални Операции донираа прехранбени артикли на социјално загрозени семејства и деца без родители. Денес 28.12.2018 година во дел од општините во град Скопје припадниците на полкот за Специјални Операции донираа околу 400 полуоброци…

Средба со поранешните началници на генералштабот и генералите на АРМ во пензија

Началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски, денес во генералштабот на АРМ, оствари средба со поранешните началници на генералштабот и пензионираните генерали на АРМ. На средбата, на која присуствуваа и заменикот на НГШ генерал-мајор Азим Нуредин и директорот на генералштабот, генерал-мајор Зоран Милески, генералите на АРМ во пензија беа информирани за актуелната состојба, планираните…

Брифинг за борбената готовност на АРМ за 2018 година пред Претседателот на Република Македонија

Во Домот на АРМ во Скопје, се одржа брифинг за борбената готовност на Армијата на Република Македонија, на кој Началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски го информираше Претседателот на Република Македонија и Врховен Командант на Вооружените сили, Ѓорге Иванов за состојбата во армијата во текот на 2018 година. На брифингот присуствуваа: Министерката за…

Новогодишен прием на семејствата на припадниците на АРМ упатени во меѓународните мировни мисии

Во Домот на АРМ во Скопје, се одржа новогодишен прием на семејствата на припадниците на АРМ упатени во меѓународните мировни мисии „Одлучна поддршка“, „АЛТЕА“ и „УНИФИЛ“. На денешниот прием, на кој присуствуваа министерката за одбрана, Радмила Шекеринска и началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски се поделија новогодишни пакетчиња на децата на припадниците на…

Дедо мраз со хеликоптер додели новогодишни пакетчиња

Транспортен хеликоптер МИ-8/17, од воздухопловната бригада на Армијата на Република Македонија, пред преполната платформа на воениот дел од меѓународниот аеродром Скопје, во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец, традиционално и оваа година го донесе „Дедо Мраз“. По атрактивниот прелет и пристигнување, најомилениот новогодишен лик кај најмладите, подели повеќе од 500 новогодишни пакетчиња на деца од загинатите…