АРМ ги одмери силите со екипата на Фудбалската Федерација на Македонија

По повод „18-ти август“ – Денот на АРМ вчера, 15-ти август со почеток во 19.00 часот на теренот на фудбалскиот клуб Работнички од Скопје се одигра ревијален фудбалски натпревар помеѓу екипата на Армијата на Република Македонија и екипата на Фудбалската Федерација на Македонија. Натпреварот заврши нерешено 1-1. И покрај пријателскиот карактер на натпреварот, можеше да…

Министерот за одбрана и НГШ на АРМ утре го отвораат ТТ зборот на Воениот Стадион во Скопје

Во рамките на програмата за одбележување на 18 Август – Денот на АРМ, утре 16-ти август 2013 година, на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје ќе биде поставена изложба на борбени средства, техника и опрема на АРМ. Изложбата утре во 16.30 часот на воениот стадион ќе ја посетат министерот за одбрана Талат Џафери и…

Утре голем концерт со настап на Воениот оркестар по повод „18-ти Август“ Денот на АРМ

Во рамките на програмата за одбележување на 18 Август – Денот на АРМ, утре 16-ти август 2013 година, плоштадот ,,Македонија“ во Скопје со почеток во 19.00 часот ќе се организира концерт на Воениот оркестар. На концертот покрај Воениот оркестар ќе настапат и естрадните уметници Драган Мијалковски, Есма Реџепова Теодосиевска, Мустафа Имери и Блага Петреска. Програмата…

НГШ на АРМ и генералите на АРМ се приклучија на крводарителската акција по повод 18-ти Август – Денот на АРМ

Денес, 15-ти август, во рамките на програмата за одбележување на „18-ти Август“ – Денот на АРМ, во касарната „Илинден“ во Скопје на крводарителската акција на припадниците на АРМ и се приклучија Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, Заменик-началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Насер Сејдини и Директорот на ГШ на АРМ бригаден генерал…

Изложба во Домот на АРМ во Скопје и остварена средба на поранешните началници на ГШ на АРМ и пензионираните генерали на АРМ со министерот за одбрана Талат Џафери и генерал-мајор Горанчо Котески

По повод 18 – ти Август – Денот на АРМ, денес, 14 -ти август, во Домот на АРМ, беше приреден ручек за поранешните Началници на Генералштабот на АРМ и пензионираните генерали од АРМ. На ручекот присуствуваа министерот за одбрана на Република Македонија Талат Џафери, Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, Заменик министерот за…

Ревијален фудбалски натпревар помеѓу екипата на АРМ и екипата на ФФМ по повод денот на АРМ

По повод 18-ти август Денот на АРМ, утре, 15-ти август, со почеток во 19.00 часот на терените на ФФМ во Ново Лисиче, ќе се одигра ревијален фудбалски натпревар помеѓу екипата на Армијата на Република Македонија и екипата на Фудбалската Федерација на Македонија. Тимот на АРМ, ќе биде предводен од генерал-мајор Горанчо Котески, додека екипата на…

Промена на државните знамиња

Традиционално, секој втор петок во месец припадниците на баталјон за Почести пред Владата на Република Македонија и резиденцијата на Претседателот на Република Македонија извршија смена на државните знамиња. Во тек на настанот се изведе манифестациска содржина од страна на гардиската единица, а чинот беше проследен и од воениот оркестар на Армијата на Република Македонија. Манифестацијата…

Припадниците на АРМ уште еднаш ја покажаа хуманоста

Во рамките на програмата за одбележување на „18-ти Август“ – Денот на АРМ на ден 12.08.2013 година во касарната „Боро Менков“ Куманово, 13.08.2013 година во касарната „Н. Х. Страшо Пинџур“ Петровец, 15.08.2013 година во касарната „Илинден“ Скопје и 19.08.2013 година во касарната „Јане Сандански“ Штип, ќе се реализира акција за доброволно дарување на крв од…

Државно екипно првенство во планинско трчање „Славеј Планина“

На ден 10-ти Август (сабота) на Славеј Планина со почеток во 09:30 часот ќе се реализира Државното екипно првенство во планинско трчање „Славеј Планина“. Активноста е во организација на Армијата на Република Македонија, а истата е во координација со Атлетската федерација на Македонија (АФМ) и ќе се одвива според бараните дисциплините на АФМ. Учество ќе…