Командантско извидување на персоналот од Генералштабот

Генералштабот, кој е највисок стручен и команден орган во Армијата, одговорен за планирање, организирање и контрола на обуката, континуирано изведува активности кои се од значење за одржување на потребното ниво на борбена готовност во кои спаѓа и извидување на територијата на Република Северна Македонија. Согласно планирани активности за обука на припадниците на генералштабот, началникот на…

Одбележување на Денот на баталјонот за Воздушно набљудување и јавување

Денес во касарната „НХ Страшо Пинџур“ во Петровец се одржа свеченост по повод одбележувањето на денот на баталјонот за Воздушно набљудување и јавување (бВНЈ). На свеченоста присуствуваа командантот на воздухопловната бригада (вбр), полковник Роберт Малезански, претставник од 1.механизирана пешадиска бригада, началници на секции и команданти на потчинетите единици на вбр, поранешни команданти и припадници на…