Кондиционен марш на персоналот од ЗОК

Врз основа на календарот за обука на Здружената оперативна команда (ЗОК) за 2019 година, старешините и цивилните лица од ЗОК реализираа кондиционо рекреативен марш на релацијата од Куманово (населбата Карпош) преку селото Старо Нагоричане до с. Стрновац при што беа препешачени 20 километри пат. Ваквите активности кои согласно Планот за обука се изведуваат неколкупати годишно…

Одбележување на денот на ПВО

Во касарната „НХ Страшо Пинџур“ во Петровец се одржа свеченост по повод одбележувањето на денот на ПВО, против воздушната одбрана. На свеченоста присуствуваше командантот на воздухопловната бригада, полковник Роберт Малезански, Заменикот на прва механизирана пешадиска бригада, началници на секции и команданти на потчинетите единици на вбр, бивши Команданти и бивши припадници на бПВО и други…