Денот на независноста достоинствено одбележан во мировните мисии

Македонските мировници, припадници на МАККОН-10 во мисија „Одлучна поддршка“ во Кабул, Авганистан, свечено и достоинствено го одбележаа Денот на независноста „8ми Септември“. Во свечена атмосфера, со колорит и торта украсена со боевите на Македонското знаме, беше организиран заеднички ручек на нашите мировници на кој присуствуваа припадници на командата на ТААC-C, предводени од командантот, бригадниот генерал…