Испраќање на штабните офицери во мировната операција „Одлучна поддршка“

Командантот на Здружено оперативната команда генерал-мајор Павле Арсоски оствари средба со штабните офицери кои заминуваат во Командата за обука, асистенција и советување – Север (КОСА-С) во мисијата „Одлучна поддршка“ во ИР Авганистан. За време на средбата, генералот Арсоски им порача дека од нив се очекува достојно и професионално извршување на задачите со што би го…

Присуство на ЗНГШ генерал-мајор Азим Нуредин на свеченост по повод 20 годишнината од формирањето на СЕЕБРИГ

На ден 30.08.2019 година во касарната во Тирнавос – Лариса, Грција, се оддржа свеченост по повод 20 годишнината од формирањето на Бригадата на југоисточна Европа (SEEBRIG). Воедно, на истата свеченост се одржа и церемонијата на примопредавање на должноста Претседавач на SEDM-CC/PMSC. Должноста ја предаде Секретаријатот од Атина предводен од амбасадорот Елефтериос Ангелопулос, а ја прими Секретаријатот од Тирана кој во…