Одбележување на Денот на 3.механизиран пешадиски баталјон

Денес во касарната „Кузман Јосифовски-Питу“ во Тетово, со воена свеченост припадниците на 3.механизиран пешадиски баталјон (3.мпб) од составот на 1.механизирана пешадиска бригада (1.мпбр), го одбележаа Денот на единицата. На свеченоста присуствуваа командантот на 1. механизирана пешадиска бригада, полковник Бесник Емини, команданти на останатите единици на Армијата, поранешни команданти и пензионирани припадници на единицата, претставници од…

Новоназначеното одбранбено аташе на СР Германија на средби во Генералштабот

Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Северна Македонија, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски оствари протоколарна средба со новоназначеното нерезидентно одбранбено аташе на СР Германија, акредитиран во Република Северна Македонија, потполковник Дирк Вебер и потполковник Ханс-Петер Вамслер кој досега ја извршуваше оваа должност со седиште во Тирана, Република Албанија. Генералот Ѓурчиновски упати честитки до потполковник Дирк Вебер,…