Посета на генерал потполковник Кристофер Каволи

Во период од 1 до 2 јули 2019 година, командантот на силите на САД за Европа, генерал потполковник Кристофер Каволи, престојуваше во Република Северна Македонија. Во рамките на својата посета оствари средби со министерката за одбрана Радмила Шекеринска и изврши обиколка на единиците на САД, кои учествуваат на вежбата „Одлучен удар“ на армискиот полигон Криволак.…

Посета на военото аташе на Обединето Кралство на пСО, по повод претстојната обука за меѓуармискиот натпревар „Cambrian Patrol“

На ден 02.07.2019 година, во посета на полкот за специјални операции (пСО), во касарната „Илинден“, престојуваше военото аташе на Обединетото Кралство, потполковник Анди Лејтон, по повод претстојната подготовка за меѓуармискиот натпревар „Cambrian Patrol 19“ организиран од Армијата на Обединетото Кралство. Потполковникот Анди Лејтон оствари средби со командантот на пСО, бригадниот генерал Методи Хаџи Јанев и…