Одбележување на патронатот на касарната „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево

Припадниците на 4.механизиран пешадиски баталјон (4.мпб ) од составот на 1.механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) го одбележаа денот на загинувањето на народниот херој Чеде Филиповски-Даме, чие име го носи касарната во Кичево. На свеченоста присуствуваа командантот на 1. мпбр, полковник Драган Ковачки, командантите на единиците од составот на 1. мпбр, претставници на единиците на локалната самоуправа…