Базирање и исхрана во природа на припадниците од 2.мпб и 4.мпб

На терените на Осоговските планини и реонот на село Требеништа – Кичевско во зоните на одговорност на 2. механизиран пешадиски баталјон (2.мпб) и 4. механизиран пешадиски баталјон (4.мпб), согласно годишниот календар за обука, припадниците на извидувачкиот вод од 2.мпб и 4.мпб од составот на 1. механизирана пешадиска бригада како секоја година и оваа успешно реализираа…

Примопредавањето на должноста помеѓу деветтата и десеттата ротација во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан

На 20 и на 21 јуни 2019 година во Командата за обука, советување и асистенција – Главен град, (КОСА-ГГ) на меѓународниот аеродром Хамид Карзаи и во Главниот Штаб на мисијата „Одлучна поддршка“ во Кабул, се одржаа пригодни церемонии по повод примопредавањето на должноста помеѓу деветтата и десеттата ротација на македонскиот контингент во мисијата „Одлучна поддршка“…