Ден на високи гости на вежбата „Strike Back 19“ во Република Бугарија

На покана на командантот на копнените сили на Република Бугарија, генерал-мајор Михаил Попов, командантот на Здружената оперативна команда, генерал-мајор Павле Арсоски, присуствуваше на Денот за високи гости на вежбата „Strike Back 19“ на воениот полигон „Ново Село“ во Република Бугарија. Вежбата која се изведуваше во периодот од 6 јуни до 20 јуни 2019 година на…