Базирање и исхрана во природа

Согласно годишниот календар за обука за 2019 година, на терените на планините Дешат и Бистра, припадниците на оклопно извидувачкиот вод од 3. механизиран пешадиски баталјон (3.мпб), од составот на 1. механизирана пешадиска бригада со менување на локациите успешно реализираа стручно-специјалистичка обука на тема: „Базирање и исхрана во природа“. Целта на оваа логорување е персоналот од…

Реализирани низа активности од вежбата „Одлучен Удар“

Денес, 6 Јуни 2019 година, реализирани се повеќе активности во рамки на вежбата „Одлучен Удар. Денот започна со утринско гостување на националната телевизија на припадници од АРМ и вооружени сили на САД, каде преку разговор јавноста имаше можност да се запознае одблиску со активностите кои ќе се одвиваат на најголемата вежба реализирана досега во нашата…