Реализација на методско показна вежба на персоналот од 1.мпб и пСО

Денес во касарната „Боро Менков“ во Куманово, на полигонот за обука, во присуство на командантот на Здружена оперативна команда (ЗОК), генерал- мајор Павле Арсоски со дел од персоналот во командата и штабот на ЗОК, командантот на пСО бригаден генерал Методи Хаџи-Јанев со клучниот персонал и командантот на 1.механизирана пешадиска бригада (1.мпбр), полковник Драган Ковачки со…

Заедничка обука за справување со пожари

Денес и утре во касарната „Илинден“ дел од припадниците на полкот за Специјални Операции и противпожарните екипи од единиците кои се сместени во касарната заедно со припадниците од Противпожарната Бригада на град Скопје реализираат заедничка обука во справување со пожари. Обуката има за цел унапредување на обученоста на персоналот од армијата и размена на искуства…