Уште еден врвен успех на армиските специјалци

Припадник на полкот за специјални операции, од баталјонот за специјални намени, на исклучително тешкиот квалификациски курс за припадници на специјални единици – „Зелени Беретки“ успеа да освои две први места. На десетомесечниот курс кој се реализираше во Соединетите Американски Држави, помеѓу 250 учесници од седум странски држави и земјата домаќин, нашиот припадник беше прогласен за…

Обука во теренски услови и реализација на основна и напредна обука на припадници на баталјонот на Воена полиција

Согласно годишниот план календар за обука, вод од составот на баталјонот на Воена полиција, во периодот 08-12.04.2019 година на терените за обука во ЦО „Пепелиште“ и АП „Криволак“, реализираше обука како дел од подготовките за претстојната воено-полициска вежба „Beyond Horizont-19“ која ќе се реализира во Република Бугарија. Целта на обуката беше тимско обучување и извежбување…

Вежба на карта на припадниците на баталјонот на Воена полиција

Согласно годишниот план календар за обука на баталјонот на Воена полиција за 2019 година, периодот 09-11.04.2019 година, во ЦО „Пепелиште“, клучниот персонал од командата и штабот на баталјонот на Воена полиција реализираа „Вежба на карта“. Целта на вежбата беше извежбување, повторување и надградување на воено-стручните знаења на персоналот на баталјонот на Воена полиција во процесот…