Отворени денови во гарнизоните Прилеп и Куманово како дел од активностите за одбележување на НАТО неделата

Како дел од активностите кои се организираа од Министерството за одбрана и Генералштабот со кои се одбележаа70-годишнината од основањето на НАТО Алијансата, свое учество во активностите изминатите денови имаа и припадниците на Здружено Оперативната Команда (ЗОК). На отворените денови за граѓаните на ден 5-ти април во Прилеп и на 9-ти април во Куманово припадниците од…

Средба со претставници од НАТО Штабот за специјални операции

Во рамки на работната посета на претставници од НАТО Штабот за специјални операции на Армијата, денес во кабинетот на началникот на генералштабот, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски се одржа средба со делегацијата на штабот за специјални операции предводена од заменик на командантот, бригаден генерал Робин Стефенсон. На средбата на која присуствуваа и заменикот на началникот, генерал-мајор Азим…