Учество на ЗНГШ во активностите за одбележување на 120 години од дипломирањето на Мустафа Кемал Ататурк на Воената гимназија во Битола

Како дел од одличната воена соработка со вооружените сили (ВС) на Република Турција, традиционално по повод одбележувањето од дипломирањето на Мустафа Кемал Ататурк на Воената гимназија во Битола, во тридневна официјална посета на нашата држава престојува делегација составена високи воени претставници и питомци од воените училишта.   Во текот на вчерашниот ден во генералштабот се…

Месечно реферирање на командантите пред командантот на Здружената оперативна команда

Во командата на Бригадата за логистичка поддршка (брЛП), се реализира реферирање на командантите на првопотчинетите единици на Здружената оперативна команда (ЗОК) за статусот на борбената готовност за месец февруари 2019 година. Командантите на првопотчинетите единици на командантот на ЗОК, генерал-мајор Павле Арсоски му реферираа за реализираните задачите во изминатиот месец, проблемите како и за тежишните…