Одбележан Денот на полкот за Специјални Операции и Јубилејот „25 години сили за Специјални Операции“

Под мотото „Посветеност и професионализам“ припадниците на полкот за специјални операции (пСО) денес во касарната ,„Илинден“ во Скопје, со воена свеченост го одбележаа денот на единицата и јубилејот 25 години „Сили за специјални операции“. На воената свеченост покрај Министерката за одбрана Радмила Шекеринска и Началникот на Генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски присуствуваа и заменикот…