Биометрија и обработка на место на настан во баталјонот на Воена полиција

Во периодот 21-25.01.2019 година, припадници на баталјонот на Воена полиција во соработка со припадници од Воената полиција од САД, во касарната „Илинден“ во Скопје, реализираа обука на тема „Биометрија и обработка на место на настан“. Обуката беше реализирана од страна на припадници на Воената полиција на САД, а слушатели на истата, покрај припадниците на баталјонот…

Повторно највисоко на пиедесталот

Припадникот на баталјонот за Специјални Намени од составот на полкот за Специјални Операции го заврши курсот за боречки вештини како прворангиран помеѓу 22 учесници од 19 држави. Курсот за боречки вештини „Chinese Wushu“ се реализираше во Народна Република Кина во период од 18.09.2018 година до 17.01.2019 година. Курсот важи за високо професионален со оглед на…

Национална работилница за вежбата „REGEX 19“

Од 21 до 25.01.2019 година, во Кампот за обука „Пепелиште“, како дел од планирачкиот процес се реализира националната работилница за вежбата „REGEX 19“, планирана за реализација  во период од 14.10 до 18.10.2019 година во касарната „Алексо Демниевски – Бауман“ – Велес. На почетокот од националната работилница, директорот на вежбата полковник  Звонко Мајсторски го истакна значењето…