Посета на Началникот на Генералштабот на АРМ на единиците стационирани во касарната „Илинден“ во Скопје

Началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски, во рамките на Планот за обиколка на командите и единиците на АРМ, по неговото стапување на должност НГШ на АРМ, во текот на денешниот ден изврши обиколка на единиците стационирани во касарната „Илинден“ во Скопје. Во рамките на посетата на касарната „Илинден“, командантот на полкот за специјални…

Технички прием на хеликоптери Ми-24

Вчера на ден 22.08.2018 година во воздухопловната бригада (вбр) извршен е прв пробен лет на борбени хеликоптери Ми-24, како дел од техничката проба на хеликоптери во воздух, а по извршувањето на генерален ремонт. На тој свечен настан присуствуваше и командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), генерал мајор Павле Арсоски, кој што од страна на командантот…

Свеченост по повод „18-ти Август“ Денот на Армијата на Република Македонија

По повод „18-ти Август“ Денот на Армијата на Република Македонија во касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ се одржа свечен собир на вработените. На свечениот собир присуствуваа сите вработени во касарната и поканети гости од локалната самоуправа, државните институции и здруженија на Велес како и претставници на институции од други општини. Пред самиот почеток на свеченоста по повод…

Свечен собир на вработените во МО и ГШ на АРМ по повод Денот на АРМ

По повод Денот на АРМ пред зградата на МО и ГШ на АРМ се реализира свечен собир на вработените во МО и ГШ на АРМ. За време на свеченото постројување се одаде почит на загинатите бранители од конфликтот во 2001 година, по чиј повод пред спомен обележјето на загинатите бранители од 2001 година пред платото…