Дедо мраз со хеликоптер додели новогодишни пакетчиња

Транспортен хеликоптер МИ-8/17, од воздухопловната бригада на Армијата на Република Македонија, пред преполната платформа на воениот дел од меѓународниот аеродром Скопје, во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец, традиционално и оваа година го донесе „Дедо Мраз“. По атрактивниот прелет и пристигнување, најомилениот новогодишен лик кај најмладите, подели повеќе од 500 новогодишни пакетчиња на деца од загинатите…

Одбележување на 21 декември, Ден на Воено – медицинскиот центар

Денес, Воено – медицинскиот центар (ВМЦ) свечено го одбележа 21 декември, денот на единицата. Свеченоста се одржа на платото пред бригадата за логистичка поддршка, на која присуствуваа претставници од Генералштабот на Армијата на Република Македонија, Здружената оперативна команда, бригадата за логистичка поддршка, команданти на бригади и баталјони од составот на АРМ, поранешни команданти и други…