Експертска обука

Тимови од составот на баталјонот за Специјални намени, Единицата за Брзо Распоредување и Единицата за Специјални Задачи – Тигар, заедно со инструкторски тим од морнаричките фоки од Армијата на Соединетите Американски Држави реализираа експертска обука. Обуката се реализираше во периодот од 17 до 21.12.2018 година на полигоните во касарната „Илинден“, касарната „Ѓорче Петров“ и Армискиот…