Билатерална вежба „Предизвик 18“

Во период од 28.09. до 07.10.2018 година на армискиот полигон (АП) „Криволак“, во касарната „НХ Страшо Пинџур“ и кампот за обука „Пепелиште“ ќе се реализира билатералната вежба „Предизвик 18“. Вежбата „Предизвик 2018“ е осма по ред од ваков вид, која на АП „Криволак“ заедно ја изведуваат припадници на АРМ и припадници на вооружените сили на…

Показна вежба „Насилен премин преку водени пречки“

Припадниците на инженерискиот баталјон, од 1.механизирана пешадиска бригада (1.мпбр), пред командата и штабот, началниците на секции, командантите на баталјони и командири на чети од 1.мпбр, изведоа показна вежба „Насилен премин преку водени пречки“, на армискиот полигон Криволак, на делот од реката Вардар која претставува една од најголемите природни водени пречки во Република Македонија. Показната вежба…