Работилница за вежбата „Регекс 19“

Со отворањето на работилницата во хотел „Холидеj Ин“ и приемот на бригадниот генерал Рејнхард Клос кај заменикот на началникот на генералштабот на АРМ, генерал-мајор Азим Нуредин започна планирачкиот процес за вежбата „Регекс 19“ во организација на НАТО. На отворањето на работилницата се обратија бригадниот генерал Рејнхард Клос, началник на Ј9 во Здружената команда на НАТО…

ЈACKAL CAVE 18

Дел од припадниците на баталјонот за Специјални Намени од составот на полкот за Специјални Операции во периодот од 3 до 20.09.2018 година учествуваа на меѓународната вежба „JACKAL CAVE 18“. На терените во близина на Таборфалва во Унгарија, Македонските специјалци рамо до рамо со своите колеги од специјалните единици на Хрватска, Обединетото Кралство, Соединетите Американски Држави…