Верица Златеска, професионален војник: Униформата не те прави помалку нежна мајка

Кај мене нема „не можам, не сакам“… Со сопругот, кој ја разбира мојата професија, сме одлично усогласени, па и покрај специфичната работа, имаме среќни и задоволни деца, вели Златеска. Таа е нашата прва соговорничка во серијалот „Родителство и кариера“, во кој сакаме да прикажеме како се организираат во одгледувањето деца луѓето со поспецифични професии. Јас…

Показна вежба на единиците лоцирани во касарната „Чојлија“

Денес во командата на тенковскиот баталјон, во касарната „Чојлија“ беше одржан редовниот месечен состанок на Командантот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) со командантите и командирите на потчинетите единица на бригадата. Во рамките на редовниот месечен состанок, по завршеното реферирање на командантите на потчинетите единици пред командантот на 1.мпбр, бригаден генерал Мирче Ѓоргоски за извршените…

Средба на командантот на ЗОК со градоначалници на општините во североисточниот регион

Во месец јули 2018 година во рамките на соработката помеѓу Армијата на Република Македонија и цивилните структури во зоната на одговорност, командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), бригаден генерал Павле Арсоски реализира средби со градоначалниците на општините во североисточниот регион на Република Македонија и тоа: Куманово, Крива Паланка, Кратово, Старо Нагоричане, Ранковце, Липково, Арачиново и…