Обука во летни услови

Согласно Годишниот план за обука на 1.мпбр и баталјонот на Воена Полиција за 2018 година, во месец јули, во центарот за обука на вода „Радожда“ на бреговите на Охридското езеро, припадниците на оклопно извидувачките водови од потчинетите единици на 1.механизирана пешадиска бригада и водот воена полиција, реализираа обука во летни услови. Целта на обуката беше…