Александра Бошковска, командир на првата чета од Првиот механизиран пешадиски баталјон

Поручник Александра Бошковска неодамна го презеде командувањето со првата чета од Првиот механизиран пешадиски баталјон и со тоа стана првата жена во АРМ која раководи со оваа единица чија мисија е и извршување на борбени задачи. За љубовта кон професијата, за предизвиците, соработката со своите колеги војници Бошковска зборува за МИА.   Неодамна станавте командир…