Обука за предни набљудувачи

Со дел од персоналот од потчинетите единици на 1.мпбр, во касарната „Мирче Ацев“ во Прилеп, во деновите од 19 до 22 март 2018 година, се реализираше обука за предни набљудувачи. Учесници на обуката беа старешини и војници од артилерискиот баталјон и артилериските единици од составот на пешадиските баталјони на 1.мпбр, како и претставници од Полкот…

Прва годишна конференција за обука на АРМ

Врз основа на годишниот календар за обука, во ГШ на АРМ се одржа првата годишна конференција за обука и вежби на АРМ. На отворањето на конференцијата началникот на секцијата за обука и вежби Ј-7 во ГШ на АРМ го истакна значењето на правилно планирање на годишните активности за обука и вежби, на која потчинетите команди…