Летна алпинистика и јазење

Припадниците на Ренџерскиот баталјон од составот на Полкот за специјални операции во периодот од 12.03 до 19.03.2018 година во реонот на Демир Капија реализираа обука од летна алпинистика и јазење. За време на обуката припадниците на единицата се фокусираа на извршување на дадената мисија на тешко пристапен планински терен како и тактиките и техниките за…