Иницијална планирачка конференција за вежбата „Предизвик 2018“

Во период од 13-ти до 15-ти март 2018 година, во касарната „НХ Страшо Пинџур“ се реализираше Иницијалната планирачка конференција (ИПК) за вежбата „Предизвик 2018“, со што е означен продолжетокот на билатералната соработка со вооружените сили на Република Словенија. Иницијалната планирачка конференција се реализираше со цел усогласување на техники тактики и процедури за ракетни системи со…