Годишно реферирање за статусот на борбената готовност на командите и единиците на АРМ

Командантите на потчинетите команди и единици на ГШ на АРМ пред началникот на ГШ на АРМ, генерал- потполковник Методија Величковски , денес, во Командата за обука и доктрини во касарната „Алекса Демниевски – Бауман“ , реферираа за статусот на борбената готовност во 2017. На годишното реферирање , командантите го информираа НГШ на АРМ за досегашната…