НГШ на АРМ на 178 заседание на воениот комитет на НАТО

Началникот на ГШ на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски, учествува на првиот ден од заседанието на воениот комитет на НАТО, во формат на началници на генералштабови кое се одржува во седиштето на НАТО во Брисел. На сесијата на земјите членки на НАТО и партнерските земји кои учествуваат во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан, од страна на…