Со свечен концерт одбележан Денот на баталјонот за почести

Во духот на одбележување на јубилејот на АРМ и 25 години од формирањето на баталјонот за почести (бП) со соодветна програма во која беше вклучен и концерт на воениот оркестар, во Домот на АРМ во Скопје се одбележа Денот на единицата. Со програмски содржини достојни на јубилејот, воениот оркестар пред присутните гости на едночасовен концерт…

Свеченост по повод давање заклетва на војниците на доброволно служење воен рок

Денес во касарната „Алексо Демниевски – Бауман”, Велес се реализираше воена свеченост по повод давање заклетва на војниците на доброволно служење воен рок од генерацијата „Октомври 2017 година“. Триесет и третата генерација војници кои доброволно го отслужуваат воениот рок брои 77 војници од кои 8 се припаднички од понежниот пол. На свеченоста присуствуваа: државниот секретар…