Посета на Командата за обука и доктрини од страна на ВС на Р. Србија

Во Командата за обука и доктрини (КОД) реализирана е посета од страна на Командата за обука на ВС на Р.Србија, предводена од заменикот командант на Командата за обука на ВС на Р. Србија, согласно планот за билатерална соработка за 2017 година. Целта на посетата е запознавање на делегацијата со можностите и капацитетите на КОД, со…

Унапредување на потпоручници од составот на 1.мпбр и вбр во касарната „НХ Страшо Пинџур“ Петровец

Со наредба на Командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), во чин поручник беа унапредени 14 потпоручници од составот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) и 6 потпоручници од воздухопловната бригада (вбр). По тој повод пред стројот на единиците од касарната „НХ Страшо Пинџур“ во Петровец, беа прочитани наредбите за унапредување. На церемонијата за доделување на…