Началникот на ГШ на АРМ во посета на командата на КФОР во Косово

Делегација на Армијата на Република Македонија (АРМ) предводена од Началникот на Генералштабот на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски, денес оствари официјална посета на командата на КФОР во Приштина. За време на посетата НГШ на АРМ оствари средба и разговори со командантот на КФОР, генерал-мајор Џовани Фунго која е прва нивна официјална средба по назначувањето на генерал…