Годишна конференција за обука на АРМ

Во Домот на АРМ во Скопје, во организација на ГШ на АРМ се одржува годишна конференција за обука на АРМ. На конференцијата за обука присуствуваат претставници од организациските единици на ГШ на АРМ, началниците на секциите одговорни за обука и вежби (Ј/Г/А/С-7) од потчинетите команди и единици, до ниво на баталјон и главните подофицери од…

Ренџерски игри 2016

Припадниците на Ренџерски баталјон од состав на полкот за Специјални Операции во период од 21.11 до 24.11.2016 година ги организира третите по ред Ренџерски игри. Екипите се натпреваруваа во веќе познатите дисциплини: ползење и носење на ранет, фрлање на рачна одбранбена бомба, гаѓање со автоматска и снајперска пушка и пиштол, ориентација и полигон на издржливост.…