Практична настава – обука во вода со питомците од втора година

Согласно студиските планови и програми за 2016 година, во период од 14.07. до 29.07.2016 година во Кампот за обука на вода „Радожда“ беше реализирана практична настава – обука во вода со питомците од 2 година од Центарот за обука на питомци (ЦОП). Целта на обуката е питомците да се обучат и да ги совладаат техниките…

Заврши квалификациската обука за специјални единици

Денес 29.07.2016 година во касарната „Илинден“ официјално заврши квалификациската обука за специјални единици. Во изминатите шест месеци кандидатите поминаа интензивни физички, интелектуални и психички препреки. Само најупорните, најспособните и најмотивираните успешно ја завршија обуката и станаа дел од полкот за Специјални Операции. Квалификациската обука се реализираше на повеќе локации низ Република Македонија со цел успешно…