Практична настава со питомците за време на стационарно логорување на АП „Криволак“

Согласно годишниот план календар за обука на АРМ за 2016 година во период од 15.06. до 06.07.2016 година на АП Криволак се реализираше стационарно логорување со питомците од прва и втора година од Центарот за обука на питомци (ЦОП). Практичната настава со питомците има за цел оспособување и усовршување во тактичките работи и постапки на…

Во Виена остварена средба помеѓу Началниците на Генералштабовите на Армиите на Република Македонија и Република Австрија

Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Македонија (АРМ), генерал потполковник Методија Величковски, во текот на денешниот ден во Виена по пречекот со високи воени почести, оствари официјална средба со Началникот на Генералштабот на вооружените сили на Република Австрија, генерал Отмар Коменда. На средбата која е во рамки на програмата на тридневната официјална посета на…