ВО АРМ ВОВЕДЕН ВО ОПЕРАТИВНА УПОТРЕБА СИСТЕМОТ ЗА ВИДЕОТЕЛЕКОНФЕРЕНЦИЈА

Со денешната видео телеконференциска врска со командите и единиците на АРМ во ГШ на АРМ се воведе во оперативна употреба видео телеконференциски систем за командување во АРМ. Со овој проект се овозможи визуелизација на комуникацијата преку информациско комуникациската мрежа на АРМ во системот на командување и контрола помеѓу командите и единиците на АРМ, односно „Видео…

Свеченост по повод примопредавање на должноста командант на 2.механизиран пешадиски баталјон

Во касарната „Јане Сандански“ – Штип со воена свеченост се изврши примопредавање на должноста командант на 2. механизиран пешадиски баталјон (2.мпб) од составот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр). Должноста командант на 2.мпб од потполковник Бранко Петкоски ја прими потполковник Горан Петрушевски кој на ова место доаѓа од должноста, началник на штаб воедно и заменик…